Кръгли въртящи етажерки за папки и класьори

Офис с въртящи етажеркивъртящи етажерки за класьори

С капацитет до 192 класьора спестяват над 50% от мястото за съхранението им в офиса.

Етажерките Rotafile от moll са удобни, въртящи се около оста си етажерки за папки и класьори с диаметър само 80 см.

Дизайнът и кръглата им форма позволяват обичайната стена с класьори (която присъства във всеки офис с много документи) да бъде избегната и в интериора да има стилна, ненатрапчива и функционална мебел.

Допълнителен бонус са удобството при ползването им и при търсенето на материали и документи.

Кръглите въртящи етажерки Rotafile® са три вида:

  • Depotfile® – въртяща се цяла колона с фиксирано разстояние от 33.5 см между нивата за папки и класьори А4; бял цвят.
  • Compactfile® – въртяща се цяла колона с фиксирано разстояние между нивата 36 смза документи с размер А4; заоблени ръбове на разделителите, бял цвят. Подходяща и за по-големите архивиращи папки Дело, както и за меки картонени папки.
  • Multifile® – етажерка с индивидуално въртящи се нива и с възможност за регулиране на разстоянието между тях – за папки и класьори с размери А5, А4, А3 и други; бял цвят.

Кръглите етажерки могат да бъдат от 2 до 6 нива, както и да се надграждат в последствие. Капацитетът им е до 192 нормално пълни класьора с ширина 5 см (за етажерка 6 нива) и имат товароносимост от 75 кг на ниво. Важно е класьорите да бъдат нормално пълни (ринговете на лицето да се виждат и да с клиновидна форма), а не препълнени, което намалява капацитета на етажерката.

Най-добро запълване и използване капацитета на етажерката е да се комбинират класьори с различна ширина – 75 мм и 50 мм.

В таблицата са посочени различните възможности за съхранение на папки и класьори, в зависимост от броя на нивата на етажерките. *

Брой ниваDepotfileCompactfileБрой класьори с ширина 75 ммБрой класьори с ширина 5 см
2 нива87 см92 смдо 48 броядо 64 броя
3 нива123 см130смдо 72 броядо 96 броя
4 нива158 см168 смдо 96 броядо 128 броя
5 нива193 см205 смдо 120 броядо 160 броя
6 нива228 см243 смдо 144 броядо 192 броя
  • Капацитетът е валиден за нормално пълни класьори, а не препълнени. Етажерките Multifile са с около 3 см по-високи от моделите Depotfile. Колелцата увеличават височината с около 7 см.

Всички кръгли етажерки Rotafile са с 5 години гаранция и се произвеждат само в Германия.

В електронния ни магазин можете да разгледате, изберете и поръчате кръгли въртящи етажерки Rotafile Depotfile, Rotafile Compactfile, Rotafile Multifile и техните аксесоари.